Almeerse Buurtpreventie en WhatsApp-groepen actief

Gepubliceerd op 8 juni 2016 om 10:10

ALMERE – Meer ogen en oren in de buurt maken de buurt veiliger. Vandaar dat de groepen voor Almeerse Buurtpreventie en WhatsApp graag zoveel mogelijk leden willen.
Het buurtpreventieteam is alert op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Dit zijn meldingen over bijvoorbeeld kapotte straatverlichting, loszittende tegels maar ook verdachte situaties. Deze teams surveilleren. Deelname aan de buurt WhatsApp groepen is minder tijdrovend maar kan zeer effectief zijn in de bestrijding van misdaad.
De leden van de WhatsApp-groepen geven verdachte situaties aan elkaar door met behulp van WhatsApp. Het gaat dan om opvallende situaties, waarbij je, je afvraagt of ze wel kloppen. Denk bijvoorbeeld aan verdachte personen, vermiste personen, (vermoedens van) inbraak, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling. Het effect heeft zich inmiddels al bewezen. De WhatsApp-groepen functioneren effectief. Zo is met medewerking van buurtbewoners van de Muziekwijk onlangs nog een insluiping in een woning voorkomen.
De gemeente Almere werkt actief mee aan dit project.

Lees meer via de link.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb