Ogen en oren van de wijk: 'Dat is gewoon hartstikke gaaf'

Gepubliceerd op 4 augustus 2015 om 10:28

ALMERE - Veiligheid in de wijk. Daar gaat het bij de buurtpreventieteams van Almere om. Almere Dichtbij belicht in de rubriek 'Ogen en oren in de wijk' verschillende aspecten van het surveilleren in de buurt. Vandaag: het buurtpreventieteam van Almere Haven.

Met zo´n vijftien mensen wordt er bijna dagelijks door Almere Haven gesurveilleerd. Net als bij de andere buurtpreventieteams van Almere gebeurt dat altijd in minimaal tweetallen. Volgens coördinator Dave Roelvink moet dat ook wel. ,,Uiteindelijk staat je eigen veiligheid voorop. Niks is belangrijker dan dat."

Gaat de goede kant op
Roelvink was vorig jaar nog coördinator bij het buurtpreventieteam van Tussen de Vaarten, maar maakte de switch naar Haven toen hij verhuisde. ,,In Tussen de Vaarten stond het buurtpreventieteam echt als een huis en toen ik met mijn vriendin overlegde, kwamen we eigenlijk al snel tot de simpele conclusie dat we dat succes ook in Almere Haven wilde evenaren. Het gaat nu al de goede kant op."

Er werd begonnen met een Whatsapp-groepje. ,,Dat is natuurlijk een hele eenvoudige en vooral laagdrempelige manier om mensen op de hoogte te brengen van wat er allemaal in de wijk gebeurt. Inmiddels zijn er al ruim zevenhonderd mensen lid van die groep en dat worden er met de dag meer. Het mooie is dat zo'n Whatsapp-groep zijn nut nu al heeft bewezen. Een tijdje terug was er namelijk een jong meisje verdwenen. Ze zou om 7 uur thuis zijn, maar was er om 9 uur nog niet. Vervolgens hebben wij dit bericht via de mobiele telefoon met elkaar gedeeld en niet veel later werd ze in een andere wijk gevonden."

Lees meer via de link.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb